במהלך למעלה – 40 שנות עבודתנו בתחום הריהוט המשרדי בכלל ובתכנון חללי עבודה אופטימליים בפרט, נתקלנו במספר טעויות נפוצות שחזרו על עצמן בתהליך תכנון ריהוט משרדי בהתאמה אישית. כאשר בחנו את הטעויות זיהינו שהן בדרך כלל נבעו מהגורמים הבאים:
- שימוש בחלל בעל אלמנטים קבועים שלא ניתנים לשינוי.
- תכנון המשרד על ידי גורם שאינו מקצועי.
- אילוצי תקציב, שחייבו את בעלי המשרד לרכוש ריהוט משרדי שאינו מתאים לצרכים שלהם.
אמנם חלק מהגורמים שהוזכרו לעיל נראים גורמים שאין להם פתרון, אך צוות מקצועי יכול וחייב למצוא את הפתרונות הנכונים, גם למצבים אלו. אז מה הן הטעויות הנפוצות ביותר בתכנון ריהוט משרדי בהתאמה אישית.
מיקום חשמל ותקשורת
בתכנון חלל העבודה אנו חייבים להתייחס למיקום של שקעי החשמל והתקשורת, מכיוון שחלק ניכר מעבודתנו תלויה במכשירים אלקטרוניים – מחשב, מדפסת וכדומה. ברוב המקרים אנחנו מקבלים משרד קיים שאנחנו צריכים להתכנן ריהוט משרדי בהתאמה אישית כך ששקעי החשמל והתקשורת כבר מובנים במיקום שנקבעו מראש. כתוצאה מכך, מיקום השולחן המשרדי נקבע על פי אילוץ זה. מה קורה כאשר מיקום החשמל לא תואם לצרכים שלנו? במצב כזה יש לנו שתי אפשרויות:
- לשנות את מיקום החשמל – ברוב המקרים הדבר לא אפשרי כי המקום הוא מושכר ובעל הנכס לא מאשר, או שהדבר כרוך בעלויות החורגות מהתקציב
- למצוא פתרון לייצור ריהוט משרדי מותאם אישית – הפתרון בא לידי ביטוי על ידי יצירת ריהוט משרדי בעיצוב מותאם והתאמת מידות הרהיטים לחלל. לדוגמה, מיקום שלחן מנהלים הכולל שלוחה כדוגמת דגם קארי (לבחינת הדגם לצורך הבנת הדוגמה יש ללחוץ כאן) – קישור לקארי. בחלל עבודה קטן, שבו נקודות חשמל ותקשורת ממוקמות בצמוד לדלת הכניסה, ואנחנו רוצים למקם כסאות ללקוחות או קולגות בעבודה שיושבים ממול וכתוצאה מכך, אין לנו מספק מקום לכל האלמנטים האלו. הדבר הזה מוביל אותנו גם לטעות הנפוצה הבאה
מרחקי מעבר וישיבה
כללי הארגונומיה, מחקרים שחקרו עבודה נכונה בחללי עבודה וגם הוראות בטיחות מכתיבים לנו את המרחק המינימלי בין אלמנטים בחלל העבודה – שולחן עבודה, כיסא עבודה, כסאות אורחים וארונות אחסון, וזאת על פי הצורך שלנו. הבנת הצרכים שלנו במשרד הוא תהליך של שאילת שאלות ממוקדות ומקצועיות. בסוף התהליך אנחנו מגבשים לנו איך לתכנן באופן מדויק ריהוט משרדי בהתאמה אישית. תהליך זה עלול להיות מסובך, אם נעשה על ידי גורם שאינו מקצועי, ועלול להוביל לטעות. טעות זו היא הטעות הבאה.
פרקטיות והתאמה אישית מלאה
מילה זו מתייחסת למה שאנחנו צריכים במשרד שלנו כדי לאפשר עבודה רציפה ותפוקה מקסימלית ביום העבודה שלנו. בתהליך התכנון אנו שמים לנו כמטרה לבחור את תמהיל המוצרים, שאנו זקוקים לו במשרד. השאלות שאנחנו שואלים כדי להבין מה אנחנו צריכים:
- כמה אנשים הולכים לשבת במשרד?
- האם יש קבלת קהל- עובדים, לקוחות, קולגות?
- האם יש צורך במקום אחסון ? אם כן, מה אנחנו מאחסנים?
לאחר הבנת הצרכים אנחנו מגיעים להגדרת מידות הריהוט המשרדי. תהליך הגדרת המידות גם כן עלול לכלול טעויות, כמו הטעות הבאה.
מידות משטח העבודה
כאשר אנחנו מגיעים להגדרת מידות הריהוט המשרדי בכלל ופלטת העבודה שלנו בפרט אנחנו צריכים להתייחס לאלמנטים הבאים:
- אילו פריטים אנחנו הולכים להניח על משטח העבודה?
- מהן מידות החלל?
- מה תמהיל הריהוט המשרדי שהגדרנו?
ברגע שאנחנו יודעים לענות על כל השאלות לעיל, אנחנו מגיעים לשלב הסופי של התכנון. שלב זה כולל בחירת עיצוב ומבנה הרהיטים על פי התאמתם לאופי המשרד , הקציב שהוגדר וטווח השימוש המקסימלי. כאשר אנחנו בוחרים ברהיטים, לרוב אנחנו נבחר על פי העיצוב. דבר זה עלול לגרום לטעות הבאה.
יציבות וחוזק
כשאנחנו בוחרים את עיצוב ומבנה הדגם אנחנו חייבים לקחת בחשבון את החוזק והיציבות שלו. אנחנו שואפים לקבל מוצר חזק ואיכותי, שישמש אותנו לשנים רבות. אז איך אנחנו בודקים את חוזק המוצר, כשאנחנו אוהבים עיצוב מסוים ורוצים לבחור אותו?
- אם המוצר עשוי עץ – מה עובי העץ המומלץ לכל סוג מוצר?
- אם המוצר משלב שלדי מתכת – מה פרופיל המתכת והאם מדובר בשלד מלא או רגליים בודדות.
- אם המוצר משולב זכוכית – האם זו זכוכית מחוסמת, מה עובי הזכוכית ומה הצבע המומלץ. לרוב צבעים אטומים הם יפים יותר אך נוטים להתקלף
בסופו של דבר כשאנו מתכננים חלל עבודה אנחנו חייבים להבין לאילו רהיטי משרד אנחנו זקוקים בחלל העבודה שלנו, מידות החלל ומיקום החשמל. כמו כן, חשוב לנו לוודא שהמוצרים שאנחנו מתכננים יהיו מתאימים, פרקטיים ויהיו חזקים ואיכותיים על מנת שיספקו שימוש נוח לטווח ארוך ככל האפשר.
כדי שנוכל לעזור לך לתכנן ריהוט משרדי בהתאמה אישית לצורך המדויק שלך, תוכל ללחוץ על הקישור הבא, למלא את שאלון ברור הצרכים שלוקח שניות ואנחנו נחזור אליך.