תכנון משרד היא משימה לא פשוטה כתוצאה מהשינויים שחלו שינוי בחשיבה, בגישה, בהתנהגות ובמרחב. למרות שלל כללים ותקנות המשתנים ללא הרף, העובדים מוכנים לחזור למקום העבודה. מנהלים מחפשים שיטות עבודה מומלצות שיעודדו את התפוקה ובמקביל ישמרו על בריאות העובדים.
במהלך השנה האחרונה הותאמו חללי עבודה עם בטיחות בחשבון. אבל מה יבוא אחר כך? להלן מספר המלצות בנושא:
תכנון משרד לפרודוקטיביות
תכנון משר המכיל חלל פתוח, המתבטאים בשולחנות עבודה מחוברים זה לזה שביניהם מחיצות. בעבר חסרה תמיכה במיקוד העובד. בהמשך, ארגונים ייהנו מיצירת מרחבים רב-מודלים התומכים בשיתוף פעולה ובמיקוד בעבודה באופן שווה. סביבות עבודה לאחר מגפה צריכות להציע אזורים לשיתוף פעולה אפקטיבי בצוותים, אזורי עבודה ממוקדים למטה וגישה נוחה לכלים ומשאבים כדי שהעובדים יישארו פרודוקטיביים. בוטים פרטיים, מערכות עבודה עם מחיצות, עמדות עבודה סגורות עם מושבים מודולריים הם פתרונות מעולים המציעים לעובדים מגוון של מצבי עבודה לבחירה.
תכנון משרד לקהילה
במציאות העבודה בשלט רחוק, עובדים מרגישים מחסור בפן החברתי ואת תחושת חוסר השייכות ששימשו אותם בסביבת העבודה שלהם. ארגונים יצטרכו לחשוב מחדש על מטרת משרדם, ממקום עבודה פשוט לתשתית לבניית הון חברתי וטיפוח תחושת מטרה ושייכות. כשהעובדים חוזרים לעבודה מהמשרד בהדרגה, משרדים יכולים לטפח תחושה זו על ידי הצעת מרחבים שנועדו לעודד מעורבות ואינטראקציה בין העובדים. אזורים משותפים כמו חדרי אוכל, חדרי משחקים וחללי ישיבות בסגנון. בנוסף, מעניקים לעובדים מקום התכנסות לשיתוף פעולה עם עמיתיהם לעבודה וגישה לתחושת שייכות שהיו חסרים להם בזמן שעבדו מרחוק.
תכנון חלל עבודה גמיש
המגיפה לימדה אותנו שחברות צריכות לאמץ גמישות במהלך תכנון משרד. מקומות העבודה של העתיד ישתמשו במרחבים רב שימושיים שיתמכו בסוגים שונים של פעילויות. חללים אלה ישתמשו ברהיטי משרד שניתן להניע אותם בקלות ובכך לאפשר למרחב העבודה להתרחב ולהתכווץ. חשוב לשים לב להתאים לצרכי החלל ובמידת הצורך, מתאימים קבוצות ופעילויות בגודל שונה שיתאימו למרחב העבודה. צוותי עבודה ישתפו פעולה בהרמוניה ללא הפרעה עם פתרונות טכנולוגיים משולבים, כמו חדרי ישיבות אלקטרוניים, עם מסכים מוגדרים מראש לוועידות וידאו.
עם כמה שינויים כאלה, משרדים יכולים להשתנות כדי לשרת את הצרכים והציפיות המשתנים של העובדים בעולם העבודה שלאחר המגיפה.